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Schokoladengiessform Klassik

Product information "Schokoladengiessform Klassik"

Mit dieser wiederverwendbaren Schokoladen-Giessform kannst du pro Durchgang drei ca. 40g Schokoladentafeln mit wunderschönen Verzierungen herstellen!

Das hochwertige Material der Form wird in Deutschland hergestellt. Es handelt sich um PET-G Kunstoff, welcher frei von Weichmachern ist und für Lebensmittel geeignet ist.

Rezept für 120g Schokolade

  • 90g Bio Kakaopaste, klein gehackt
  • 15g Bio Kakaobutter, klein gehackt
  • 20g Bio Agaven Dicksaft
  • je 1 Prise Himalayasalz und Vanillepulver
  • Lieblings-Superfoods wie Goji-Beeren, Maulbeeren, Kokos-Chips, Cashewkerne, Zedernüsse und viele mehr.

Lasse deiner Kreativität freien Lauf und teste neue Kreationen. Gerade die Kombinationen fruchtig-süss, süss-schaf, salzig-süss, nussig-süss sind sehr spannend.

Zubereitung: Die Kakaopaste und -butter zusammen in einem Topf auf niedrigster Temperatur langsam schmelzen. Die restlichen Zutaten zugeben, gut umrühren, etwas abkühlen lassen, in Form giessen und mit deinen Lieblings-Superfoods dekorieren. Im Kühlschrank etwa 2 Monate haltbar.

Weitere leckere Rezepte findest du übrigens auf unserer SamaraNatura Rezepte-Seite.

Verwendung Giessform

1. Nach dem Verzieren der Schokoladen die befüllte Form für ca. 20 Minuten im Kühlschrank auskühlen lassen. Die Schokolade darf nicht mehr weich sein, sondern muss ganz aushärten. Sonst bricht sie beim herauslösen und du hast Bruchschokolade.

2. Zum Herauslösen einfach die Form leicht beugen. Dadurch sollten sich die Tafeln von selbst lösen und du kannst sie auf einen Teller kippen.

3. Verpacken mit dem den passenden Folien und Papierhüllen.

4. Form kann viele Male wiederverwendet werden. Da sie sehr hitzeempfindlich ist, NICHT im Geschirrspüler reinigen, sondern nur von Hand lauwarm abspülen.

Hinweise: Masse ca. 5 x 13 cm.

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Accessory Items

Cacao butter Criollo Chips organic
Cacao Butter Criollo Chips Organic Why buy cacao butter chips? Cacao butter is the solid form of the pure oil from the cacao bean. The cacao bean is an impressive food given to us by Mother Nature. It was considered a gift from God by the Aztecs and was used not only as an offering but also as a means of payment. It is estimated that raw cacao contains more than 300 substances and is one of the foods with the most antioxidants. It enriches many dishes with a wonderful, sensual chocolate flavour and is also excellent for skin care. What makes our Cacao Butter Criollo Chips special? Our cacao butter is 100% pure and of raw food quality. Grown in Peru. No chemicals are used either in cultivation or processing. This cocoa butter is the pure, golden oil from cacao beans. Our cacao butter is made from the particularly fine and rare Criollo cacao variety. Fine flavoured cacao varieties only account for 5-10% of global cacao production. They grow under similar, often almost natural conditions, as they do not tolerate direct sunlight and thrive alongside other tall rainforest trees. Forestero industrial cacao, on the other hand, is usually grown in monoculture plantations. Unlike conventional products, our cocoa butter is never heated above 37°C and therefore has the quality of raw butter. Use of Cacao Butter Criollo Chips in dishes / for recipes As a high-quality fat, cocoa butter enriches smoothies, desserts and ice creams in particular with a wonderful, sensual chocolate flavour. Ideal in combination with cocoa paste or cocoa powder for fine chocolate creations. Raw cocoa butter has a wonderful, delicate chocolate flavour, is versatile and melts at approx. 35°C in any type of recipe. Use of cocoa butter Criollo Chips for skin care Cocoa butter is also suitable for external use as a valuable skin care product (e.g. for dry skin). Due to its high content of antioxidants and skin-protecting substances, cocoa butter is a natural "fountain of youth" for the skin. With a melting point just below body temperature, you can simply glide a piece of cocoa butter over your skin without the need for any additives. Cocoa butter nourishes, absorbs well and gives dry skin a long-lasting, supple feel. And it has a sensual, aphrodisiac scent. A truly sensual oil with a soft, smooth texture and a mild, floral citrus flavour. Unfortunately, cocoa butter can hardly unfold its precious effect in most conventional cosmetic products. This is due to the small quantity, processing at excessively high temperatures and the addition of chemical additives in skin care products. Unlike many cosmetic products, even expensive ones, that contain cocoa butter, our raw cocoa butter has been processed or blended without synthetic and harmful chemicals. This allows raw cocoa butter to fully unfold its precious effect for the natural beauty of our skin. Info: Only crisps still on offer Due to the shift in demand, we now only offer Criollo cocoa butter as crisps. These crisps (also known as coins or drops) are of the same quality as the previously offered pieces and are also made from cocoa beans of the premium Criollo variety from Peru. The Butter Chips are easier to use/dose because they are always the same size. Size variants We offer Cocoa Butter Criollo Chips in 250g and 500g bags as standard. Do you need large quantities? We are also happy to fill 5kg or 10kg bags on request. Nutritional values of organic cocoa butter Criollo Chips per 100g Energy value 3766 kJ/900 kcal Fat content 99.8g of which saturated fatty acids 65g Carbohydrates0 0g thereof sugar 0g Dietary fibre 0g protein 0g All information is subject to the usual fluctuations in natural products.

Content: 250 Gramm (CHF 3.60* / 100 Gramm)

From CHF 17.10*

Average rating of 5 out of 5 stars

Cacao paste Criollo Chips Organic
Organic Criollo Cacao mass (paste) in practical chips form Because they are always the same size, cacao mass chips (also called cocoa paste or cocoa liquor) are much easier to use/dosage than the broken pieces previously offered and are also suitable, among other things, as a sugar-free chocolate substitute. What makes our cacao mass special? Criollo fine flavor cacao from Peru, which is one of the rarest and best varieties in the world Grown under semi-wild conditions and obtained by finely grinding the beans (raw food quality) Cultivated without the use of pesticides or synthetic fertilizers Very gentle processing that preserves vitamins, minerals, enzymes and countless other substances - for optimal absorption by the body Contains a wealth of antioxidants and the combination of serotonin, dopamine, anandamide and phenetylamine (PEA) has a mood-enhancing effect Rich in magnesium Fine flavor cacao variety Gran Cru Criollo Fine flavor cacao varieties only account for 5-10% of global cacao production. They grow under similar, often almost natural, conditions as they do not tolerate direct sun and thrive alongside other tall rainforest trees. The industrial cacao Forastero, on the other hand, is usually grown in monoculture plantations. As the name already suggests, fine flavor cacao tastes better, finer and less bitter than consumer cacao because, like cacao nibs, it still contains the entire proportion of cacao butter (approx. 55%). Criollo cacao beans are slightly fermented and thus develop their typical cocoa aroma. Why consume cacao? The cacao bean is an amazing food given to us by Mother Nature. It was considered a gift from God by the Aztecs and used not only as an offering but also as a means of payment. It has been determined that raw cacao contains around 300 substances and is one of the foods with the highest antioxidant content! Cacao can therefore make a significant contribution to protecting our cells from free radicals and premature aging. Cacao has the highest magnesium content of any food. Magnesium is important for the heart, brain, to calm and relax nerves and muscles, and to build bones and cartilage. Together with other active ingredients, cacao is an ideal brain food and promotes mental alertness and concentration. Cacao beans contain a combination of substances that have a positive effect on our mood and induce feelings of well-being and joy. And cacao has a lot of sulphur, which is important for strong nails, healthy hair and beautiful, soft skin. What is cacao mass (paste) used for? The cacao mass can be used excellently in all chocolate recipes. Mix cacao paste in smoothies or with ice cream, fruit salad, muesli and desserts. Ideal in combination with cacao butter for fine chocolate creations. Size variants We offer cacao mass Criollo Chips as standard in 250g, 500g and 1kg bags. Do you need large quantities? We are also happy to fill 5kg or 10kg bags on request. Nutritional values Organic Cacao mass Criollo chips per 100g Energy value: 2585 kJ/625 kcalFat: 53g  of which saturated fatty acids: 32.3gCarbohydrates: 17.3g  of which sugar: 3gDietary fiber: 10.5gProtein: 14.5gSalt: 0.1gMagnesium: 314mg (75% of the recommended daily intake)All information is subject to the usual fluctuations of natural products.

Content: 250 Gramm (CHF 6.80* / 100 Gramm)

Variants from CHF 16.15*
CHF 17.00*
Schokoladen Verpackungsmaterial
Schokoladen Verpackungsmaterial - passend zur Schokoladengiessform Set zum Verpacken von 15 selbstgemachten Schokoladen. Darin enthalten sind: 15 grossen Folien für Schokoladentafeln 5 Papierhüllen "Selbstgemacht" 5 Papierhüllen "Mit Liebe gemacht" 5 Papierhüllen "My homemade ChocQlate" 20 Sticker Wichtig: Die Masse des Verpackungsmaterials (Folien und Papierhüllen) sind genau auf die 40g Tafelgrösse unserer Schokoladengiessform Ornamentik und Klassik abgestimmt, ca. 13.2 cm x 5.3 cm. Durch die Verpackung bleibt deine Schokolade nicht nur länger haltbar, sondern sieht auch noch sehr hübsch aus.

From CHF 8.08*
Tip

Average rating of 5 out of 5 stars

Schokoladen Starter Set
Schokoladen Starter Set - alles dabei für deine eigene Schoggi Dieses Starter Set ist der erste Schritt zu Deiner eigenen Schokolade. Aber Achtung: Wer sich auf die Suche nach der wahren, gesunden Zartbitter-Schokolade macht, wird nie mehr zur billigen Industrieschokolade mit viel Zucker und Milchpulver zurückkehren. Bist du bereit für eine Reise zu purem Kakaogenuss? Die meisten Menschen denken, dass die Herstellung von Schokolade zeitaufwändig und komplex ist. Doch zum Glück ist genau das Gegenteil der Fall. In wenigen Schritten und lediglich ca. 20 Minuten hast du die 2 Zutaten geschmolzen, gemischt, in Formen gegossen und dekoriert. Im Anschluss musst du die Schokolade nur noch auskühlen lassen und verpacken. 1,2,3 alles dabei Das Set mit den hochwertigsten Zutaten (Bio, Rohkost, 100% Pur - ohne Zusatzstoffe, vegan, laktosefrei, glutenfrei, frei von Kristallzucker) hat einen Warenwert von CHF 75.40. Enthalten sind: Bio Kakaomasse Criollo Chips 500g Bio Kakaobutter Criollo Chips 250g Bio Agaven-Dicksaft 250ml Schokoladen-Gussform Verpackungsset für 15 Schokoladen Die Produkte sind unten noch mit Bildern aufgeführt und verlinkt.Um dir den Start zu deiner eigenen Schokolade zusätzlich zu versüssen, bieten wir dir dieses Paket für nur CHF 65.- an. Und übrigens, dieses Set eignet sich auch hervorragend als Geschenk! Rezept für 120g Schokolade 90g Bio Kakaopaste, klein gehackt 15g Bio Kakaobutter, klein gehackt 20g Bio Agaven Dicksaft je 1 Prise Himalayasalz und Vanillepulver Lieblings-Superfoods wie Goji-Beeren, Maulbeeren, Kokos-Chips, Cashewkerne, Zedernüsse und viele mehr. Lasse deiner Kreativität freien Lauf und teste neue Kreationen. Gerade die Kombinationen fruchtig-süss, süss-schaf, salzig-süss, nussig-süss sind sehr spannend. Zubereitung: Die Kakaopaste und -butter zusammen in einem Topf auf niedrigster Temperatur langsam schmelzen. Die restlichen Zutaten zugeben, gut umrühren, etwas abkühlen lassen, in Form giessen und mit deinen Lieblings-Superfoods dekorieren. Im Kühlschrank etwa 2 Monate haltbar. Weitere leckere Rezepte findest du übrigens auf unserer SamaraNatura Rezepte-Seite. Verwendung Giessform 1. Nach dem Verzieren der Schokoladen die befüllte Form für ca. 20 Minuten im Kühlschrank auskühlen lassen. Die Schokolade darf nicht mehr weich sein, sondern muss ganz aushärten. Sonst bricht sie beim herauslösen und du hast Bruchschokolade. 2. Zum Herauslösen einfach die Form leicht beugen. Dadurch sollten sich die Tafeln von selbst lösen und du kannst sie auf einen Teller kippen. 3. Verpacken mit dem den passenden Folien und Papierhüllen. 4. Form kann viele Male wiederverwendet werden. Da sie sehr hitzeempfindlich ist, NICHT im Geschirrspüler reinigen, sondern nur von Hand lauwarm abspülen.   Bio Kakaobutter Criollo Chips 250g Bio Kakaopaste Criollo 500g Bio Agaven-Dicksaft 250ml Schokoladen-Giessform Verpackungsset für 15 Schokoladen

From CHF 61.75*

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From CHF 8.08*