Skip to main content

Erdnussmus pur Bio Naturkostbar

Product information "Erdnussmus pur Bio Naturkostbar"

Erdnussmus pur von Naturkostbar

Peanut-Genuss im Einklang mit Mensch und Natur: Geniesse hochwertig und bewahre die Schönheit unserer Erde. Dieses exklusive Mus besteht aus Erdnüssen – sonst nichts. Wie anno dazumal vor 100 Jahren rösten wir die Erdnüsse sanft und verarbeiten sie nach traditioneller Rezeptur in ein körnigfeines Mus. Inklusive nährstoffreicher Haut, die viele Nüsschen noch ganz oder teilweise tragen. Für grandiose Aromen.

Die Erdnüsse wachsen in Ghana in einem Naturschutzgebiet, das Lebensraum wilder Flusspferde ist. Die Kleinbauern-Kooperative schützt mit diesem von ihnen gegründeten Gebiet die gefährdete Hippo-Population in Westafrika. Sie setzt auf biologischen Landbau und sorgt sich um gemischte Fruchtfolgen für gesunde Böden sowie um das Rückverfolgen der Ernten bis zum Bauer. Die Kleinbauern erhalten durch die Kooperative Zugang zum Markt und das Zertifikat für naturnahes und biologisches Anbauen. Besonders nachhaltig: Die Community bestimmt die Rohstoffpreise und sorgt damit für eine langfristige Lebensgrundlage für die Bauern. Wir sind begeistert, einen Teil dieser wertvollen Ernte direkt von der Kleinbauern-Kooperative zu erhalten und bei uns im Berner Oberland zu verarbeiten. Setze mit uns auf Genuss im Einklang mit Mensch und Natur: Wir handeln auf Augenhöhe und schauen genau hin. Anstatt auf Profitmaximierung mit billiger Massenproduktion und Ausbeutung von Böden, Bauern und Tieren setzen wir auf Direct Trade und nehmen limitierte Ernten gerne in Kauf. Die Erdnüsse aus Ghana sind rar und unsere Chargen deshalb von Natur aus limitiert.

Verwendung

Geniesse das Erdnussmus als Aufstrich, als Topping oder als Zutat beim Backen. Liebst du Erdnussbutter? Hier kommt die Naturkostbar-Version davon – selbstverständlich bio, palmölfrei, zuckerfrei. Übrigens: Wenn du gerne Erdnüsse knabberst, bieten wir dir mit diesem Mus eine nachhaltige Alternative: Löffeln statt Knabbern. Unser Tipp: Kombiniere das Erdnussmus mit Banane und geniesse ein einzigartiges Geschmackserlebnis.

Tipp: Anstelle von Butter Kokosmus aufs Brot streichen.

Gewichtsvarianten

Das Erdnussmuss ist aktuell nur im 200g Glas erhältlich. Auf Anfrage können wir auch 550g oder 5kg besorgen.

Nährwerte Erdnussmuss pro 100g

Entgegen ihrem Ruf sind Erdnüsse in ihrer ursprünglichen Form sehr gesund. Sie enthalten viel pflanzliches Eiweiss, Fett in Form von grösstenteils ungesättigten Fettsäuren und Ballaststoffe. Zudem bieten sie einen hohen Gehalt an Eisen, Calcium, Magnesium und Phosphor und sie sind eine Quelle von Zink. Studien zeigen, dass Erdnüsse trotz ihres hohen Fettgehaltes den Cholesterinspiegel senken können und sie einen positiven Einfluss auf die Blutfettwerte haben. Zudem können Erdnüsse die Gefässfunktion verbessern und sogar beim Abnehmen helfen – vorausgesetzt sie ersetzen einen ungesunden Snack oder Aufstrich.

Nährwerte Øpro 100g/100ml%1
1 Referenzmenge für einen durchschnittlichen Erwachsenen (8400kJ/2000kcal)
Energie 2573kJ (615kcal) 31%
Fett 48.1g 69%
davon gesättigte Fettsäuren 8.8g 44%
davon einfach ungesättigte Fettsäuren 31g 207%
davon mehrfach ungesättigte Fettsäuren 8.3g -
Kohlenhydrate 8.3g 3%
davon Zucker 4g 4%
Ballaststoffe 7g 14%
Eiweiss 28.6g 57%
Salz - -
B-Carotin (Provitamin A) - -
Vitamin A - -
Vitamin B1 - -
Vitamin B2 - -
Vitamin B3 - -
Vitamin B6 - -
Vitamin B12 - -
Vitamin C - -
Vitamin D - -
Vitamin E - -
Vitamin K - -
Biotin - -
Calcium 385mg 48%
Chlorid - -
Chrom - -
Eisen 5.1mg 36%
Fluorid - -
Folsäure/Folacin - -
Jod - -
Kalium - -
Kupfer - -
Magnesium 777.3mg 207%
Mangan - -
Molybdän - -
Pantothensäure - -
Phosphor 933mg 133%
Selen - -
Zink 2.8mg 28%

Allergene: Erdnüsse

Herkunft Rohstoffe: Ghana

Zertifizierung: CH-BIO-086

0 of 0 reviews

Average rating of 0 out of 5 stars

Leave a review!

Share your experiences with other customers.


These products might also interest you

Kokosnussmus Naturkostbar Bio
Weight : 200g
Kokosnussmus von Naturkostbar Im warmen, subtropischen Klima von Sri Lanka wachsen die Kokosnüsse auf den prächtigen Kokospalmen an den kilometerlangen Sandstränden. Sie werden von Hand geerntet und geknackt, danach geraspelt und bei tiefen Temperaturen getrocknet. Naturkostbar importiert die rohen Kokosraspeln und stellt in Uetendorf bei Thun das delikate Kokosmus her. Mit traditionellem Steinmühle-Verfahren entsteht besonders schonenden und langsam in ein cremiges Mus. Durch diese langsame Verarbeitung entwickeln sich die Aromen noch besser und das Mus bekommt eine wunderbar zarte Konsistenz. Verwendung Das Kokosmus bereichert unzählige Speisen von pikant (z.B. Curries) bis süss (Desserts). Mit seiner samtig-seidenen Konsistenz verleiht es vielen Gerichten ein exotisches, unvergleichliches Aroma. Es verfeinert auch Smoothies, Müesli, Eiscreme und Desserts. Tipp: Anstelle von Butter Kokosmus aufs Brot streichen. Gewichtsvarianten Das Kokosnussmuss ist aktuell nur im 200g Glas erhältlich. Nährwerte Kokosnussmuss pro 100g Das Kokosnussmuss von Naturkostbar besteht ausschliesslich aus reifen Kokosnüssen und ist eine Quelle für viele Mineralstoffe. Phosphor, Eisen und Magnesium unterstützen unseren Energiestoffwechsel. Gerade Magnesium sorgt für eine Versorgung der Muskelzellen, so kann schmerzhaften Krämpfen beim Sport vorgebeugt werden. Phosphor wird für die Energiegewinnung sowie -verwertung benötigt und spielt ausserdem eine Rolle beim Aufbau unserer Knochen. Zink trägt zu einer normalen Funktion des Immunsystems bei und hilft dabei, unsere Zellen vor oxidativem Stress zu schützen. Nährwerte Øpro 100g/100ml%11 Referenzmenge für einen durchschnittlichen Erwachsenen (8400kJ/2000kcal) Energie 2720kJ (660kcal) 32% Fett 63.3g 90% davon gesättigte Fettsäuren 54.8g 274% davon einfach ungesättigte Fettsäuren 3.8g 25% davon mehrfach ungesättigte Fettsäuren 1g - Kohlenhydrate 6.4g 2% davon Zucker 6.4g 7% Ballaststoffe 20g 40% Eiweiss 6.2g 12% Salz 0.3g 5% B-Carotin (Provitamin A) - - Vitamin A - - Vitamin B1 - - Vitamin B2 - - Vitamin B3 0.8mg 5% Vitamin B6 0.2mg 14% Vitamin B12 - - Vitamin C - - Vitamin D - - Vitamin E 1.3mg 11% Vitamin K - - Biotin - - Calcium 25mg 3% Chlorid 200mg 25% Chrom - - Eisen 3.5mg 25% Fluorid - - Folsäure/Folacin - - Jod 3µg 2% Kalium 600mg 30% Kupfer - - Magnesium 90mg 24% Mangan - - Molybdän - - Pantothensäure - - Phosphor 180mg 26% Selen - - Zink 1.5mg 15% Herkunft Rohstoffe: Sri Lanka Zertifizierung: CH-BIO-086

Content: 200 Gramm (CHF 6.08* / 100 Gramm)

From CHF 12.16*

Average rating of 3.5 out of 5 stars

Almond butter brown Naturkostbar organic
Weight : 200g
Brown organic almond butter Naturkostbar carefully produces the organic almond butter (also known as almond butter or almond puree) in raw food quality. We usually have 2 sizes in our range: 200g (standard version) and 550g. To change the size, please adjust the "Weight Variants" on the right-hand side. The unpeeled organic almond kernels are ground into a smooth and creamy pulp in a gentle stone grinding process at below 38 degrees Celsius for 2 to 3 days. As a result, nutrients and the delicious aroma are optimally preserved. Why we love almond butter Almonds are not only super tasty, they also contain many polyunsaturated fatty acids, protein, minerals (magnesium, calcium and copper), vitamins E, B2 and B3 as well as thiamine and folic acid. Use The almond butter is suitable for refining vegetable dishes, salad dressings, yoghurts, desserts, ice cream, smoothies/shakes and as a delicious spread. Our tip: With 1-2 tablespoons of almond butter, 3dl of water, a few dates and a pinch of cinnamon, you can mix a delicious and nutritious almond milk in no time at all. Alternatively, you can sweeten them with agave syrup, yacon syrup or apple syrup. You can also experience pure pleasure by simply slowly enjoying a spoonful of almond butter. You can find various possible uses in our recipe collection. Origin Brown almond butter The brown almond butter is handcrafted by Naturkostbar in Uetendorf near Thun. The organic almonds (raw food quality) come from Spain. Ingredients 100% unpeeled almond kernels from controlled organic cultivation. Nutritional information Almond butter brown Nutrient Øper 100g/100ml%*1*1 Reference amount for an average adult (8400kJ/2000kcal) Energy 2508kJ (607kcal) 30% Fat 53g 76% of which saturated fatty acids 5.08g 25% of which monounsaturated fatty acids 36g 240% of which polyunsaturated fatty acids 11.9g - Carbohydrates 3.9g 2% of which sugars 3.5g 4% Fiber 12.6g 25% Protein 22.3g 45% Salt 0.03g 1% B-carotene (provitamin A) - - Vitamin A - - Vitamin B1 0.3mg 27% Vitamin B2 0.4mg 29% Vitamin B3 4.2mg 26% Vitamin B6 0.1mg 7% Vitamin B12 - - Vitamin C - - Vitamin D - - Vitamin E 12mg 100% Vitamin K - - Biotin 10µg 20% Calcium 270mg 34% Chloride 40mg 5% Chrome - - Iron 4.8mg 34% Fluoride - - Folic acid / folacin 48µg 24% Iodine 2µg 1% Potassium 760mg 38% Copper - - Magnesium 240mg 64% Manganese - - Molybdenum - - Pantothenic acid 0.5mg 8% Phosphorus 510mg 73% Selenium - - Zinc 6mg 60%

Content: 200 Gramm (CHF 5.66* / 100 Gramm)

From CHF 11.31*
Cashew butter organic Naturkostbar
Weight : 200g Naturkostbar
Bio Cashewmus von Naturkostbar in Rohkostqualität Naturkostbar stell Cashewmus in einem traditionellen, langsamen Steinmahlverfahren selber her. Die Cashewkerne werden bis zu 48 Stunden steingemahlen und ergeben dann dieses einmalige Nussmus in noch nie dagewesener samt-seidiger Konsistenz. Warum wir Cashewmus lieben Das Cashew liefert viele mehrfach ungesättigte Fettsäuren, Mineralstoffe wie Eisen, Zink und Kalium sowie grosse Mengen der Vitamine B. In kaum einem anderen Lebensmittel ist der Anteil an der essentiellen Aminosäure Tryptophan derart hoch wie bei den Cashewnüssen. Verwendung Tipp: Geniessen Sie eine frische Cashewmilch: 1-2 Esslöffel Cashewmus auf 3dl Wasser kurz in den Mixer. Möglichkeiten zum Nachsüssen mit Agavennektar, Datteln, Honig. Schmeckt köstlich als Aufstrich mit Honig, dient als Basis für viele Rezepte, verfeinert dein Müesli, Joghurt, Salatsauce, Fruchtsalat, Glacé, Fruchtshake. Qualität: Rohkost, 48 Stunden steingemahlen bei max. 33° Grad Zutaten: 100% Cashewkerne, aus kontrolliert biologischem Anbau Herkunft Rohstoffe: Vietnam Zertifizierung: CH-BIO-086 Nährwertangaben Bio Cashewmus pro 100g Energie / Nährstoff pro 100gg/mg/μg%11 Referenzmenge/Tagesdosis für einen durchschnittlichen Erwachsenen (8400kJ/2000kcal) Energie 2460kJ (593kcal) 29% Fett 45.2g 65% davon einfach ungesättigte Fettsäuren 23.8g 159% davon mehrfach ungesättigte Fettsäuren 7.8g - davon gesättigte Fettsäuren 7.8g 39% Kohlenhydrate 26.6g 10% davon Zucker 5.9g 7% Eiweiss 18.2g 36% Salz - - Balaststoffe 3.6g 7% Vitamin A - - Vitamin C 0.5mg 1% Vitamin D - - Vitamin E 6.3mg 53% Vitamin K - - B-Carotin (Provitamin A) - - Vitamin B1 0.42mg 38% Vitamin B2 0.1mg 7% Vitamin B3 1.1mg 7% Vitamin B6 0.4mg 29% Vitamin B12 - - Magnesium 270mg 72% Kupfer - - Mangan - - Selen - - Jod 10µg 7% Folsäure/Folacin 25µg 13% Chlorid 18mg 2% Kalium 660mg 33% Biotin - - Pantothensäure 0.9mg 15% Calcium 40mg 5% Phosphor 540mg 77% Eisen 5.2mg 37% Zink 4mg 40% Molybdän - - Fluorid - - Chrom - -

Content: 200 Gramm (CHF 7.37* / 100 Gramm)

From CHF 14.73*
Almond butter white Naturkostbar Bio
Weight : 200g
White organic almond butter The aromatic almonds for this creamy almond butter come from the fertile region around Valencia in Spain. Every February, the blossoming almond trees enchant the region with a white and pink dress. When the almonds are ripe in autumn, they are dried in the sun with their outer, hard shell. They are then cracked and peeled. Naturkostbar processes the natural almond kernels in their factory in Uetendorf. A traditional stone mill transforms the almonds into a creamy butter particularly gently and slowly. Grinding with granite stone is a very gentle craft: the aromas unfold and the butter develops a unique, delicate consistency. Why is almond butter healthy? Almonds are not only super delicious, they also contain many polyunsaturated fatty acids, protein, minerals (magnesium, calcium and potassium), vitamins E, B2 and B3 as well as thiamine and folic acid. Use The almond butter is suitable for refining vegetable dishes, salad dressings, yoghurts, desserts, ice cream, smoothies/shakes and as a delicious spread. Our tip: With 1-2 tablespoons of almond butter, 3dl water, a few dates and a pinch of cinnamon, you can mix a delicious and nutritious almond milk in no time. Alternatively, you can sweeten this with agave syrup, yacon syrup or apple syrup. You can also experience pure enjoyment by simply slowly enjoying a spoonful of almond butter. You can find various possible uses in our recipe collection. Origin of organic almond butter Handmade in Uetendorf near Thun, organic almonds from Spain. Ingredients 100% peeled almond kernels, from controlled organic cultivation. Nutritional information for white almond butter The white almond butter is a high-quality source of vitamins and nutrients. It is rich in vitamins E, B2 and B3, thiamine and folic acid. Folic acid contributes to the growth of maternal tissue during pregnancy. Almond butter is also rich in calcium, phosphorus, iron and magnesium, which contribute to normal energy metabolism. Magnesium supports our muscle cells and is therefore important for athletes. Potassium supports our nervous system, zinc contributes to the normal functioning of our immune system. In addition, almonds have an alkaline effect, which is why almond butter is ideal for an alkaline or low-acid diet. Nutritional values Øper 100g/100ml%11 Reference amount for an average adult (8400kJ/2000kcal) Energy 2695kJ (644kcal) 32% Fat 58g 83% of which saturated fatty acids 10.6g 53% of which monounsaturated fatty acids 42.4g 283% of which polyunsaturated fatty acids 11.2g - Carbohydrates 2.5g 1% of which sugar 2.2g 2% Dietary fiber 12.1g 24% Protein 20.5g 41% Salt 0.01g 0% B-Carotene (Provitamin A) - - Vitamin A - - Vitamin B1 0.3mg 27% Vitamin B2 0.4mg 29% Vitamin B3 4.2mg 26% Vitamin B6 0.1mg 7% Vitamin B12 - - Vitamin C - - Vitamin D - - Vitamin E 12mg 100% Vitamin K - - Biotin 10µg 20% Calcium 270mg 34% Chloride 40mg 5% Chromium - - Iron 4.8mg 34% Fluoride - - Folic acid/Folacin 48µg 24% Iodine 2µg 1% Potassium 760mg 38% Copper - - Magnesium 240mg 64% Manganese - - Molybdenum - - Pantothenic acid 0.5mg 8% Phosphorus 510mg 73% Selenium - - Zink 6mg 60%

Content: 200 Gramm (CHF 6.13* / 100 Gramm)

From CHF 12.26*
Haselnussmus Bio Naturkostbar
Bio Haselnussmus von Naturkostbar - cremig zart Wir führen Haselnussmus (auch Haselnuss-Butter oder Haselnuss-Püree genannt) vom Schweizer Qualitätsproduzenten Naturkostbar, welcher dieses sorgfältig in Rohkostqualität herstellt. In der  Cremig-zartes Mus aus ungerösteten Haselnüssen aus dem Piemont. Herstellung: Die besten Haselnüsse stammen aus dem Piemont (Nord-West-Italien), wo kleine Landwirtschaftsbetriebe traditionell und ökologisch den Hasel anbauen. Die Haselnüsse werden im schonenden Steinmahlverfahren unter 40° Celsius während 2 bis 3 Tagen zu einem glatten und cremigen Mus gemahlen. Dadurch bleiben Nährstoffe und das leckere Aroma optimal erhalten. Verwendung: Das leicht herbe Haselnussmus eignet sich zum Verfeinern von Salatsaucen, Müesli, Pralinen, Müesli-Riegel, Cookies, Desserts (u.a. Tiramisu, Kuchen) sowie als Brotaufstrich. Tipp: Mit 1-2 Esslöffeln Haselnussus, 3dl Wasser, ein paar Datteln und einer Prise Zimt mixen Sie sich im Handumdrehen eine leckere und nahrhafte Haselnuss-Drink. Diese können Sie alternativ auch mit Agaven-Dicksaft, Yacon-Dicksaft oder Apfel-Dicksaft süssen. Puren Genuss erleben Sie auch indem Sie einfach einen Löffel langsam geniessen. Qualität: Rohkost, aus kontrolliert biologischem Anbau Zutaten: 100% Bio Haselnüsse Herkunft Rohstoffe: Piemont (Italien) Bio-Zertifizierung: CH-BIO-086 Nährwertangaben Bio Haselnussmus Nährwerte Øpro 100g/100ml%11 Referenzmenge für einen durchschnittlichen Erwachsenen (8400kJ/2000kcal) Energie 2650kJ (643kcal) 32% Fett 59.5g 85% davon gesättigte Fettsäuren 4.2g 21% davon einfach ungesättigte Fettsäuren 46.6g 311% davon mehrfach ungesättigte Fettsäuren 6.5g - Kohlenhydrate 6.9g 3% davon Zucker 4.3g 5% Ballaststoffe 9.7g 19% Eiweiss 15.2g 30% Salz 0.01g 0% B-Carotin (Provitamin A) - - Vitamin A - - Vitamin B1 0.27mg 25% Vitamin B2 0.1mg 7% Vitamin B3 1.3mg 8% Vitamin B6 0.5mg 36% Vitamin B12 - - Vitamin C - - Vitamin D - - Vitamin E 27mg 225% Vitamin K - - Biotin - - Calcium 160mg 20% Chlorid 11mg 1% Chrom - - Eisen 3.6mg 26% Fluorid - - Folsäure/Folacin 41µg 21% Jod 6.5µg 4% Kalium 720mg 36% Kupfer - - Magnesium 160mg 43% Mangan - - Molybdän - - Pantothensäure 1.2mg 20% Phosphor 320mg 46% Selen - - Zink 2.9mg 29%  

Content: 200 Gramm (CHF 6.89* / 100 Gramm)

From CHF 13.78*
Walnut butter organic Naturkostbar 200g
Organic walnut puree from Naturkostbar Creamy, tender puree made from sprouted Swiss wild-grown walnuts Production: The wild-grown walnuts come from trees in the Swiss Seeland. After the walnuts have been cracked, they are processed in the Naturkostbar factory in Uetendorf. The nuts are sprouted, i.e. soaked in water for a few hours and then gently dried, in order to fully develop their mineral and vitamin density. The nuts are then gently and slowly transformed into a creamy puree using a traditional stone mill. Grinding with granite stone is a particularly gentle process: the flavours are released and the puree develops a unique, delicate consistency. Use: The delicious walnut puree tastes great as a spread and refines crackers soups smoothies sauces Salad dressings Muesli Yoghurt Walnut milk tip: Mix 1 tablespoon of walnut butter with 2 litres of water. To sweeten, add 2 dates and, if desired, seasonal berries or superfood powder. Quality: Raw food, from certified organic farming Ingredients: 100% Swiss organic walnuts Origin of raw materials: Switzerland Organic certification: CH-BIO-086 Nutritional values per 100g Energy 3060kJ (742kcal) fat 70.8g of which saturated fatty acids 6.3g Carbohydrates 7g of which sugar 2g protein 15.9g salt 0g

Content: 200 Gramm (CHF 7.37* / 100 Gramm)

From CHF 14.73*

Average rating of 5 out of 5 stars

Almond Butter Organic Soyana
Organic almond puree (almond paste) from Soyana in raw food quality Update: The Soyana almond puree from Italy is available again as normal and the 1kg versionof Naturkostbar's white almond puree remains in the range. Urs Hochstrasser, Swiss raw food pioneer, co-developed this white organic almond puree and has been using it in his raw food gourmet cuisine for over 20 years. Almond puree is sometimes also known as almond butter or almond butter. Properties of Soyana organic almond puree White almond purees are usually made from blanched almonds. The brown skin of the almond can be easily removed by briefly cooking it in boiling water. Soyana almond puree is one of the few in raw food quality and is never heated above 40° during production. Only selected organic Sicilian almonds are used for production. You can find out why this raw food almond puree is a blessing for us all in the YouTube video from Welt der Gesundheit with Urs Hochstrasser from 21.07.2022. Why eat almond puree? Almond puree is very nutritious, has a delicious almond flavour and a slightly sweet note. Due to its creamy consistency, it is not only suitable for smoothies & co. but can also be enjoyed as a snack. Almond puree contains lecithin (even more than eggs) and enables the emulsification (mixing) of fats and water. This is very important for the airy consistency of smoothies and sauces. Recommendations for use The almond puree is suitable in vegan cuisine instead of Dairy products for milkshakes, smoothies and soups Eggs for sauces, creams and desserts of all kinds (e.g. with carob powder). as well as for spreads. Tip 1: Mix3 tablespoons of almond puree with 5 litres of water to make a nutritious almond milk in no time at all. If you like it sweet, apple syrup, agave syrup and yacon syrup as well as carob powder are suitable for sweetening. Tip 2: Vegan royal sauce according to Urs Hochastrasser. Place 2-3 tablespoons of almond puree with the juice of a lemon and an orange and 1 litre of water in an open blender. Then, with the blender running, slowly pour in 2.5dl apricot kernel oil and 1dl water in between. You can experiment with the quantities of oil and water. The more oil, the firmer the consistency. Finally, season to taste. The royal sauce can be stored in the fridge for 1 week. Good best-before date We regularly order new batches from Soyana, which is why the best-before date of the almond puree is usually between 9 and 12 months. It is therefore worth ordering at least 3 pieces, as we then offer a 5% quantity discount and free postage (from an order value of CHF 100). Nutritional values of organic almond puree per 100g Energy 2582 kJ / 625 kcalTotal fat 55.6g, of which - of which saturated fatty acids 4.2g - of which monounsaturated fatty acids 39g - of which polyunsaturated fatty acids 10.8g - of which cholesterol 0gCarbohydrates 5.2g, - of which sugar 4.9gDietary fibre 10.4gProtein 20.8gWater 4.5g Calcium 249mg (31% *of the recommended daily intake)Iron 3.96mg (28% *)Sodium 16.8mgPhosphorus 498mg (71% *)Magnesium 198mg (53% *)Potassium 813mg (40% *) VitaminsA 18.1µgE 24.7mg (205% *)B1 0.21mg (19% *)B2 0.53mg (37% *)Niacin (PP or B3) 3.1mg (19% *) Nutritional information comes from the Soyana homepage. Organic certificates Link Easy-Cert organic company information

Content: 1000 Gramm (CHF 3.79* / 100 Gramm)

From CHF 37.91*
Hazelnut du chocolate Naturkostbar Organic
Weight : 200g
Hazelnut du Chocolat from Naturkostbar - hazelnut chocolate spread Hazelnut du Chocolat is a raw food "Nutella" from Naturkostbar with hazelnuts from Piedmont and other selected ingredients. Ingredients Hazelnut butter 60%*, coconut blossom sugar*, cocoa paste*, cocoa butter*, coconut butter*, cocoa powder*, bourbon vanilla* *all ingredients come from organic farming Hazelnuts from Piedmont: Top quality with an intense hazelnut taste. Cocoa beans Criollo from Peru: The fermented, unroasted cocoa beans are slowly ground in the traditional stone mill. Coconuts from Sri Lanka Vanilla and coconut blossom sugar are added to round off the taste. Use Enjoy Hazelnut du Chocolat as a spread, together with fresh or dried fruit and as a super delicious ingredient for desserts or ice cream. Tip: Hazelnut du Chocolat fans can simply enjoy it on its own as a petit dessert. Quality All ingredients come from controlled organic cultivation. The raw food share is not quite 100%, because the coconut blossom sugar used for sweetening is not raw (not possible due to the production process). Nutritional values ​​Hazelnut du Chocolat per 100g Energy 2360 KJ / 570 KcalFat 43.7g- of which saturated fat 7.9g- of which monounsaturated fatty acids 30g- of which polyunsaturated fatty acids 4.1gcarbohydrates 28g- of which sugar 24.1gProtein 11.4gFiber 9.1gSalt 0.1g Vitamin E 15.4mg (128%)Vitamin B1 (Thiamine) 0.3mg (24%)Vitamin B6 0.3mg (21%)Phosphorus 210.1mg (30%)Iron 2.9mg (21%)Magnesium 147.4mg (39%)Zinc 2.2mg (22%)Potassium 721.4mg (36%)Chloride 124.7mg (16%) Percentages based on the reference intake for an average adult (8400kJ / 2000kcal). Origin of raw materials: EU/non-EU Certification: CH-BIO-086

Content: 200 Gramm (CHF 8.90* / 100 Gramm)

CHF 17.80*
Gianduja du chocolate Naturkostbar Organic
Weight : 200g
Gianduja du Chocolate from Naturkostbar - hazelnut chocolate spread Gianduja du Chocolate is a creamy, aromatic hazelnut chocolate spread. In contrast to the Hazelnut du Chocolat, roasted Piedmontese hazelnuts are used for the Gianduja du Chocolate. These merge with delicate bean-to-bar chocolate and coconut blossom sugar to create a super delicious hazelnut chocolate spread. Quality ingredients 46% hazelnuts (I.G.P. Piedmont) Rice milk powder Coconut blossom sugar Cocoa butter Ground cocoa beans Cocoa powder Bourbon vanilla Contains 21% cocoa. All ingredients are certified organic. Use Enjoy Gianduja du Chocolate as a spread, together with fresh or dried fruits and as a super delicious topping for muesli, porridge or crèpes, waffles or ice cream. Tip: Gianduja du Chocolate fans can simply enjoy it neat as a petit dessert. Top quality Carefully roasted organic hazelnuts from Piedmont Gently ground organic aca beans from Peru, processed according to bean-to-bar, with a cocoa content of 21% Low sugar content of 18.8 g per 100 g Free from palm oil, emulsifiers and additives Vegan & organic Produced with love in the Naturkostbar Manufaktur in Uetendorf near Thun Weight variants The Gianduja du Chocolate is available in both 200g and large 550g jars. Simply select the appropriate weight variant in the top right corner. Nutritional values ​​Gianduja du Chocolate per 100g Energy 2363kJ / 570kcal (28%)Fat 41.6g (59%)of which monounsaturated fatty acids 26g (173%)of which polyunsaturated fatty acids 3.6gof which saturated fatty acids 10.81g (54%)Carbohydrates 36.3g (14%)of which sugar 18.9g (21%)Dietary fiber 7.2g (14%)Protein 8.8g (18%)Salt 0.09g (2%) Vitamin A 0.6µg (0%)Vitamin C 3.9mg (5%)Vitamin D - -Vitamin E 12.6mg (105%)Vitamin K - -B-carotene (provitamin A) 0mg (0%)Vitamin B1 0.2mg (18%)Vitamin B2 0.1mg (7%)Vitamin B3 0.8mg (5%)Vitamin B6 0.2mg (14%)Vitamin B12 - -Magnesium 113.3mg (30%)Copper 0.4mg (40%)Manganese 0.3mg (15%)Selenium - -Iodine 3.2µg (2%)Folic acid / Folacin 22.2µg (11%)Chloride 83.4mg (10%)Potassium 664.2mg (33%)Biotin - -Pantothenic acid 0.6mg (10%)Calcium 87.7mg (11%)Phosphorus 215.9mg (31%)Iron 3.6mg (26%)Zinc 2.2mg (22%)Molybdenum - -Fluoride - -Chrome - - Percentages based on the reference intake for an average adult (8400kJ / 2000kcal). Origin of raw materials: EU / non-EU Certification: CH-BIO-086

Content: 200 Gramm (CHF 7.84* / 100 Gramm)

From CHF 15.68*
Coconut puree Dr. Goerg organic
Weight : 500g
Organic coconut butter from Dr Goerg What makes Dr Goerg coconut puree special? Dr Goerg organic coconut puree is made from 100% freshly harvested coconut flesh (only 72 hours from harvest to product) and processed into a creamy puree, without the addition of water, emulsifiers, bleaching agents or thickeners! It is of raw food quality, produced at a processing temperature of 38°C. Coconut puree can be used in a variety of ways in the kitchen and cosmetics and adds flavour to baked goods and desserts as well as curries and drinks. Delicately melting and nutty, it is an exotic treat for gourmets. Why consume Dr Goerg coconut butter? Ideal as a spread or for refining sauces and dishes, especially curry dishes Lactose and gluten free Raw food quality Vegan From certified organic cultivation Made from freshly harvested fruit pulp 100% natural, without additives unbleached Using coconut purée in the kitchen Coconut puree has found its place in modern cuisine. Very tasty even as a pure spread! Add a touch of exotic flavour to anything that tastes even better. Whether desserts, soups, stir-fries, sauces or fruit salads with exotic fruits. And it adds a certain elegance to curries. Of course, it also enhances drinks, such as green smoothies or milkshakes. It also makes you creative! You can also use coconut butter to make your own themed cakes. There are no limits to your decorative imagination. About the consistency The coconut butter solidifies at temperatures below 24°C. If you want a softer consistency, you can liquefy the puree in a water bath or simply place it next to the heating in winter. This will not affect the quality. Nutritional values Dr Goerg organic coconut puree 100 g contain on average Energy 2787 kJ / 677 kcal fat 64,6 g - of which saturated fatty acids 60,8 g Carbohydrates 7,7 g - of which sugar 7,4 g Dietary fibre 17,3 g protein 7,6 g Salt < 0,1 g

Content: 500 Gramm (CHF 3.59* / 100 Gramm)

From CHF 17.96*