Quantity | Unit price | Base price |
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From 3 |
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Sea buckthorne - the most vitamin-C rich berries in Europe
Harvested from wild sea buckthorn shrubs in the Swiss Alps
The orange berries of the sea buckthorn shrub, which are collected in the remote Swiss mountain valleys, attract great attention from experts. The vital substance content is very high, in particular of vitamin C. The vitamin C content was repeatedly tested by the manufacturer in Swiss test laboratories. These resulted in vitamin C values of 18,000 to 22,000 mg / kg of juice. Common values of good plantain varieties are 3000 to 5000 mg / kg of juice. This is 36 to 44 times more than that of fresh orange juice. The richness of its entire ingredients is unmatched. More than 12 vitamins: A, B, C, E, F, H, P, PP, glycosides, flavonoids, saponins, omega-3, -6 and -9 fatty acids, fruit acids and mineral Trace elements are contained in mature mulberry trees. Vitamin C is most effective in natural combination with other vital substances. Sea buckthorn juice also contains Sea buckthorn fruit oil.
Sea buckthorn juice in raw food quality
The whole berries are very gently pressed at low temperatures. The very high acid content - due to the high vitamin C content - and the clean processing allow the juice not to be pasteurized and to last for at least 6 months. This keeps all vital substances. The juice is very refreshing due to the vitamin C content and its powerful Sea buckthorn aroma. The high vitamin P content supports the stability and uptake of vitamin C.
The harvest and processing of the sea buckthorn berries
The berries which grow wildly at about 1000 meters above sea level are harvested by Margrit and Adolf Hartmann by hand in an impassable area in the Valais and the Grisons Oberland. Compared to cultivated plants these berries are smaller, but they are more vitamin rich. Harvest time is between August and October. With electric scissors, the berries are thrown together with the thorny branches and put into big jute bags. The two donkeys "Fiona" and "Meli" help to carry the heavy bags into the valley. The whole processing of the Sea buckthorn berries happens on the farm of the spouses Hartmann in Trans in Domleschg.
Sea buckthorn juice or syrup
For people, who can not do anything with this completely unsweetened original juice, we recommend the sea buckthorn syrup, which is sweetened pleasantly with fructose and Birnel. The proportion of sea buckthorn fruit in the syrup is still 60%.
Note: The berries are wild fruits and come without pesticides and agrochemicals. Due to the very large harvesting area, however, an organic certification can not be financed.
Use of the Swiss Sea Buckthorn Juice
Sea buckthorn juice tastes best pure, some sweetened or also as an addition in water, fruit juices, tea, yoghurt, muesli and desserts. Depending on your personal needs, take 2 to 5 tablespoons daily.
Origin: Swiss Alps, Wild collection
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17 April 2021 17:42
Ein wahres Naturheilmittel
Regelmässig bestellen wir den Sanddornsaft und sind begeistert, wie hoch der Vitamin C Gehalt ist. Ausser in den Sommermonaten nehmen wir regelmässig von diesem hochwertigen Saft ein, der unser Immunsystem wunderbar stärkt. Seit der Einnahme waren wir nie mehr erkältet.
30 November 2020 15:48
Jeden Morgen und der Tag kann kommen : ))
In der Winterzeit trinke ich den Saft täglich. Er ist auch nicht so sauer, wie andere...
19 October 2020 12:21
Super viel Vitamin C ideal um Corona etc besser abwehren zu können
Rohkost mit sehr viel Vitamin C aus den Schweizer Bergen, was will man mehr...?!
30 September 2020 11:02
Vom Sanddorn-Ursaft bin ich begeistert, vom Verschluss der Flasche allerdings nicht
Ihren Sanddorn-Ursaft füge ich schon seit einigen Jahren meinem Frühstücksmüesli bei. Leider ärgere ich mich bei jeder neuen Flasche über den Verschluss. Mit zunehmendem Alter hat man nicht mehr so viel Kraft in den Fingern. Benutzt man eine Oeffnungshilfe, z.B. Kochlöffelstiel, bricht der Ring oft ab und man muss den Verschluss mit einem Messer öffnen, was mitunter etwas gefährlich ist.
19 September 2020 12:41
Sehr guter Saft - mühsam entfernbarer Verschluss
Wir trinken seit einigen Jahren keinen Orangensaft mehr, sind auf Sanddornsaft umgestiegen, und dieser Sanddornsaft schmeckt super mit Xylit oder Sirup. Was es zu bemängeln gibt: Die Versiegelungskappe im Verschluss ist nur mit grossem Geschick entfernbar; auch ist ein gewisser Krafteinsatz von Nöten. Hier gibt es Verbesserungspotential.