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Bolivia wild 73% Bean-to-Bar Chocolate Naturkostbar Bio

Product information "Bolivia wild 73% Bean-to-Bar Chocolate Naturkostbar Bio"

Bolivia wild bean-to-bar chocolate from Naturkostbar - handmade in Switzerland

This premium chocolate is an exclusive treat! Experience the authentic flavour of this fine cocoa variety from Bolivia.

The bean-to-bar chocolate is produced by Naturkostbar in Steffisburg near Thun in raw food quality from organic ingredients. The unique, fermented (unroasted) organic Bolivian cocoa beans are gently stone-ground for several hours.

All organic ingredients

Cocoa beans, coconut blossom sugar, cocoa butter, vanilla.

Variety and origin

Wild cocoa grows deep in the tropical rainforest in the province of Iténez in Bolivia. To protect the jungle with its ancient cocoa trees and animal inhabitants, Marcela and David founded a project in 2001: they showed local farmers living in poverty how they could harvest and ferment some of the valuable cocoa beans in harmony with nature. The area where the cocoa grows is protected. It is not privately owned, but shared land of the local people. In 2006, Marcela and David had the area certified organic. Since then, they have received a lot of international encouragement and financial support. The project can now look forward to a secure future.

Nutritional information Bolivia Bean-to-bar chocolate per 100g (=2 bars)

Energy 2220KJ / 535Kcal
Fat 37.5g
- of which saturated fatty acids 23.3g
- of which monounsaturated fatty acids 2.3g
- of which polyunsaturated fatty acids 0.2g
Carbohydrates 32.7g
- of which sugar 24.1g
Protein 8.9g
Dietary fibre 15.7g
Salt 0.1g

Vitamin B1 0.2mg (18%)
Vitamin B2 0.3mg (19%)
Phosphorus 451.8mg (65%)
Iron 8.7mg (62%)
Magnesium 279.5mg (75%)
Zinc 4.3mg (43%)
Copper 2.6mg (256%)
Manganese 2.0mg (100%)
Potassium 1538.2mg (77%)
Chloride 126.9mg (16%)

Percentages based on the reference amount for an average adult (8400kJ / 2000kcal).

Advice

Optimum storage at 18°C

Organic control centre CH-BIO-086

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Content: 50 Gramm (CHF 17.80* / 100 Gramm)

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Couverture Drops edelbitter 68% Bio Naturkostbar Diese Drops werden aus steingemahlenen peruanischen Kakaobohnen, Kokosblütenzucker sowie Kakaobutter aus Peru und Bourbon-Vanille produziert. Das Resultat sind zartschmelzende, aromatische Schokoladen-Drops mit einer harmonischen Süsse. Der Kakaoanteil beträgt 70% und der Zuckeranteil somit 30%.  In der Rezeptur wird bewusst auf Sojalezithin als Emulgator verzichtet. Im Gegenzug wird ein hoher Anteil an wertvoller Kakaobutter verwendet. Herkunft und Herstellung Naturkostbar verwendet hochwertigen Edelkakao. Die Bio Kakaobohnen stammen von einem peruanischen Familienunternehmen, welches auf eine nachhaltige und transparente Kakaowirtschaft setzt und direkt bei lokalen Kakaobauern einkauft. Es bezahlt den Bauern faire Preise, fördert den biologischen Anbau und sichert der Bevölkerung so ein geregeltes Einkommen. In der Steinmühle in Uetendorf werden die Kakaobohnen schonend und langsam zu einer cremigen Masse gemahlen. Zusammen mit den übrigen Zutaten entstehen die Couverture Drops. Verwendung Die Couverture eignet sich für Schokoladenkreationen, Riegel und Backwaren. Die Drops sind einfach zu portionieren und daher ideal, um Hohlfiguren, Tafeln und andere Schokoladenspezialitäten zu giessen oder Kuchen, Pralinen, Nüsse, Riegel etc. zu überziehen. Sie sind ebenfalls sehr lecker geschmolzen in warmer Nussmilch oder für Zwischendurch einfach aus der Tüte. Tipp: Als Glasur für Schoko-Früchte. Zutaten Kakaobohnen gemahlen*, Kokosblütenzucker*, Kakaobutter*, Bourbon-Vanille**aus biologischer Landwirtschaft Lagerung Bitte die Drops kühl und trocken aufbewahren. Nährwerte Couverture Drops edelbitter 70% pro 100g Energie / Nährstoff pro 100g g/mg/μg%11 Referenzmenge/Tagesdosis für einen durchschnittlichen Erwachsenen (8400kJ/2000kcal) Energie 2409kJ (575kcal) 29% Fett 39.9g 57% davon einfach ungesättigte Fettsäuren 11.6g 77% davon mehrfach ungesättigte Fettsäuren 2.3g - davon gesättigte Fettsäuren 23.97g 120% Kohlenhydrate 46g 18% davon Zucker 27.6g 31% Eiweiss 7.8g 16% Salz 0.16g 3% Ballaststoffe 17.2g 34% Vitamin A 4.2µg 1% Vitamin C 7.2mg 9% Vitamin D 0.2µg 4% Vitamin E 0.4mg 3% Vitamin K - - B-Carotin (Provitamin A) 0.02mg 0% Vitamin B1 0.2mg 18% Vitamin B2 0.2mg 14% Vitamin B3 1.6mg 10% Vitamin B6 0.1mg 7% Vitamin B12 - - Magnesium 255.1mg 68% Kupfer 2.3mg 230% Mangan 1.8mg 90% Selen - - Jod 1.2µg 1% Folsäure/Folacin 22.6µg 11% Chlorid 145.3mg 18% Kalium 644.2mg 32% Biotin - - Pantothensäure - - Calcium 49mg 6% Phosphor 414.4mg 59% Eisen 2.5mg 18% Zink 4mg 40% Molybdän - - Fluorid - - Chrom - -

Content: 200 Gramm (CHF 8.32* / 100 Gramm)

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SAM Chocolate Peru 80% organic
SAM bean-to-bar chocolate 80% This bean-to-bar chocolate is produced by our social logistics provider(Ancora-MeilesteiFoundation) in Wetzikon. In the professionally equipped and certified factory, chocolatier Emanuel and his team carry out all the process steps themselves, from processing the cocoa beans to packaging the bars. By purchasing the chocolate, you enable the training and professional integration of the foundation's clients. Origin and production The high-quality organic cocoa beans from Peru form the basis of this 80% chocolate. They are roasted, peeled and then processed in a melangeur for several hours to produce a fine cocoa paste. This mass is then tempered. During tempering, the mass is heated to approx. 42° C and then cooled to 26° to 28° C. This process gives the triglycerides contained in the cocoa butter the desired, stable structure. This makes the chocolate crunchy and gives it a beautiful lustre. Ingredients Cocoa mass, cane sugar, cocoa butter. All ingredients from organic production. Further information on SAM bean-to-bar chocolate The cocoa content is at least 80%. This means that this bean-to-bar chocolate is sweetened with only 20% cane sugar. Net weight: 80g. Note for allergy sufferers: May contain traces of milk. Packaging: FSC-certified cardboard folding box, compostable NatureFlex film. Produced in Switzerland by the Ancora-Meilestei Foundation, Werkstrasse 3, 8620 Wetzikon. Organic certification: CHF-BIO-004. Storage: Store in a cool, dry and odourless place. Nutritional values SAM bean-to-bar chocolate 80% Energy 2378 kJ / 573 kcalFat 46.2gof which saturated fatty acids 15.8gCarbohydrates 25g of which sugar 20.6gProtein 7.1gSalt 0.0g

Content: 50 Gramm (CHF 9.32* / 100 Gramm)

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Content: 50 Gramm (CHF 17.80* / 100 Gramm)

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Content: 50 Gramm (CHF 9.32* / 100 Gramm)

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